Jarmo Savenius on POMONA Consultingin perustajapartneri, johdon konsultti ja coach.

Jarmo valmistui kauppatieteiden maisteriksi (KTM) Tampereen yliopistosta 1988. Hän on alun perin Nekalan poikia Tampereelta, mutta on asunut perheineen Oulussa vuodesta 1995.

Opiskelujen loppuvaiheessa Jarmon työura lähti käyntiin tuotepäällikkönä Nokian metsäteollisuudessa 1987. Työ teki tutuksi myyntiorganisaatioiden toiminnan ja markkinoinnin lainalaisuudet sekä loi pohjan koko uran mittaiselle kiinnostukselle ja asiantuntemukselle teollisten organisaatioiden parissa.

Kahdeksankymmentäluvun lopun myllerrykset taloudessa ja Nokia-yhtymässä saivat Jarmon kiinnostumaan johtamisesta ja sen haasteista. Polku johtikin 1990 kansainväliseen rekrytointiin keskittyneeseen konsulttitoimistoon Mercuri Urvaliin. Siellä Jarmo toimi konsulttina, seniorikonsulttina ja aluejohtajana sekä Board&Executive-konsulttina 25 vuoden ajan. Ouluun Jarmo siirtyi 1995 perustamaan yritykselle uutta toimipistettä. Mercurin vuosien aikana Jarmolla oli vahva panos johtamisen arviointiin, johtamisen kehittämishankkeisiin ja johdon rekrytointeihin liittyvän osaamisen ja projektikannan kasvattamisessa.

Jarmon erikoisosaamista ovat johtamisen arviointi- ja kehittämishankkeet, johdon coachaus ja johtajien sekä muiden organisaation avainhenkilöiden rekrytointi. Työn painopiste on koko konsulttiuran ajan ollut pienissä ja keskisuurissa yrityksissä eri toimialoilla sekä metsä- ja metalliteollisuuden projekteissa. Myös julkisektorin toimintamallit ovat tulleet tutuiksi.

Jarmo on Hyväksytty hallituksen jäsen (HHJ) vuodelta 2006. Hän on Pohjois-Suomen Hallituspartnerit ry:n jäsen ja hyväksytty HHJ-kouluttaja.

Jarmo on kehittänyt coachaustaitojaan suorittamalla NeuroLeadership Groupin Results Certificate of Coaching Skills-koulutuksen 2012 (ICF-sertifioitu).

Jarmo on sertifioitu käyttäjä WorkPlace Big Five – persoonallisuusarviointiin sekä Cubiks-kykytestiin vuodesta 2015 alkaen. Jarmo on lisäksi sertifioitu EQ-i/EQ360 tunneälyarvioinnin käyttäjä vuodesta 2019.

Jarmon konsultointiotetta kuvaa parhaiten eräältä kuuluisalta käyttäytymistieteilijältä lainattu ajatus: ”Ihminen tietää ongelmiinsa ratkaisun. Hän ei vain tiedä, että hän tietää”. LinkedIn profiili löytyy osoitteessa https://fi.linkedin.com/in/jarmosavenius

 

POMONA Consulting toimii valtakunnallisesti yhteistyössä eri paikkakunnilla ja eri osaamisalueilla työskentelevien kumppanien kanssa. Jos oma ammattitaitomme ei aivan osu yksiin tarpeenne kanssa, avustamme teitä löytämään juuri teille sopivan asiantuntijan.