Pekka Hytti on POMONA Consultingin partneri ja johdon konsultti

Pekka on koulutukseltaan sähkövoimatekniikan DI ja hänellä on pitkäaikainen ja monipuolinen kokemus yritystoiminnan eri osa-alueilta. Pekka asuu Pirkkalassa ja hän tuntee Pirkanmaan elinkeinoelämän kuin omat taskunsa.

Opiskelujen jälkeen 1980-luvun loppupuolella Pekka aloitti Merlin Gerin SA:n Suomen organisaatiossa myyntipäällikkönä vastaten yhden tuotealueen alueellisesta myynnistä, markkinoinnista ja huollosta. Tuotealue oli Suomessa uusi ja Pekan tehtävä oli käynnistää toiminta puhtaalta pöydältä.

Yhdeksänkymmentäluvun alussa Pekan matka jatkui yrittäjän rooliin, kun hän perusti yhdessä kumppaninsa kanssa sähköteknisten tuotteiden maahantuontiin keskittyvän yrityksen. Toimintaa kehitettiin ja kasvatettiin pienin askelin ja vuosikymmenen lopulla Pekka myi yrityksen liiketoiminnan kilpailijalle. Samalla Pekka siirtyi ostajan, Böge Larsen Projects Oy:n palvelukseen sähkötekniikkaosaston päälliköksi varmistamaan toiminnan sujuvan integroinnin yhtiön toimintoihin.

Pekka on toiminut myyntijohtajana ja osakkaana pienessä suomalaisten teknologiayritysten MSc Electronics Oy:n ja MSc Traction Oy:n kansainvälistämis- ja kehittämisprojektissa. Kasvua rakennettiin pääasiassa aktiivisen uusasiakashankinnan kautta ja Euroopan messut ja lentokentät tulivat Pekalle hyvin tutuiksi.

Vuonna 2016 Pekka luopui osakkuuksistaan MSc yhtiöissä ja siirtyi perheomisteisen prosessiteollisuusyrityksen Epsira Oy:n toimitusjohtajaksi. Tehtävän pääpainoksi muodostuivat yrityksen kannattavuuden parantaminen ja yrityksen myynnin toteuttaminen. Vuoden 2018 syksyllä yrityskauppa saatiin tavoitteen mukaisesti päätökseen.

Konsultin työstä Pekalla on kokemusta vuosituhannen vaihteen jälkeen Mercuri Urvalissa. Konsultin roolissa oli mahdollista laajentaa osaamista teknisestä ja tuotelähtöisestä maailmasta johtamisen, ihmisten kyvykkyyksien arvioinnin ja rekrytoinnin maailmaan. Mercuri Urval alan johtavana toimijana tarjosikin erinomaisen mahdollisuuden kehittymiseen ja kasvamiseen konsultin roolissa.

Pekan vahvuus konsulttina on monipuolinen omakohtainen ”hands on” kokemus liiketoiminnan ja myynnin johtamisesta kansainvälisessä ympäristössä. Tämä yhdistettynä vahvaan konsulttikokemukseen auttaa ymmärtämään asiakkaan liiketoimintaa ja luo hyvän pohjan tuloksekkaalle toimimiselle johdon kumppanina.

Pekan löydät Linkedinissä osoitteesta: https://www.linkedin.com/in/pekka-hytti-9a118a6/

POMONA Consulting toimii valtakunnallisesti yhteistyössä eri paikkakunnilla ja eri osaamisalueilla työskentelevien kumppanien kanssa. Jos oma ammattitaitomme ei aivan osu yksiin tarpeenne kanssa, avustamme teitä löytämään juuri teille sopivan asiantuntijan.